HomeTuinonderhoudGazononderhoud

Gazononderhoud

Het voorjaar is de beste periode om uw gazon een flinke onderhoudsbeurt te geven. Door met regelmaat uw gazon te verzorgen, blijft het gras mooier en langer gezond. Vergeet niet dat uw gras niet het eeuwige leven heeft. 

Hoe onderhoud ik mijn gazon, het stappenplan:

Stap 1 verticuteren

Met een verticuteermachine halen wij het mos en dood gras uit uw gazon. Het zorgt ervoor dat het gazon niet verstikt. Verticuteren is een echte voorjaarsklus.

Stap 2 bijzaaien

Na het verticuteren ziet uw gras er tijdelijk iets minder fraai uit. De kale plekken zaaien we in met graszaad en we strooien hierover een dun laagje dressaarde.

Stap 3 kalk strooien

Uw gazon strooien we eventueel af met kalk waardoor de grond minder zuur wordt. Dat voorkomt dat mos verder groeit. Kalk wordt sneller en beter opgenomen in de grond na een regenbui.

Stap 4 bemesten 

Alvorens te verticuteren wordt het gazon bemest en behandeld met een mosdoder zodat het mos los laat. 

Verder heeft het gazon voedingsstoffen nodig om te groeien. Dit kunt u het beste doen in mei/juni en in augustus/september.

Stap 5 maaien

Alle werkzaamheden voor een mooi groen gazon zijn nu uitgevoerd. Het enige dat nu nog gedaan moet worden is het gazon regelmatig maaien. Maai het gazon niet te kort! Het maaisel kunt u verwijderen.  

Uiteraard kunnen we alle stappen voor u verzorgen!

Bekijk projecten Contact opnemen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen?
Neem direct contact op
© 2024 Alandrium Tuinen B.V.